Dirk van de Werdt

Hier is veel mogelijk als je ambitieus bent. Grijp de kansen die je krijgt!

Dirk klom in drie jaar tijd op van account manager SMB naar account manager Enterprise en heeft daarnaast een internationale rol bij Bechtle. ‘Hier is veel mogelijk als je ambitieus bent. Grijp de kansen die je krijgt!’


Hoe ben je bij Bechtle terecht gekomen?

Ik werk al bijna drie jaar bij Bechtle. Voordat ik bij Bechtle begon heb ik al 1,5 jaar in de IT-branche gewerkt. Bij mijn vorige werkgever was ik bezig met koude sales. Altijd bellen. Er heerste een Amerikaanse mentaliteit: als je niet goed presteerde werd je op je plaats gezet voor het hele bedrijf. Het is gelukkig nooit bij mij gebeurd, maar die stijl past niet bij mij. Ik ben een Brabander en hou van een beetje gezelligheid! En die gezelligheid vond ik bij Bechtle. Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam was er een klik. Eerst met Niels, onze sales manager, maar later klikte het eigenlijk met iedereen die ik tegenkwam. Ook het mooie, frisse interieur sprong eruit. Die uitstraling is stiekem ook heel belangrijk, ik vind het fijn om in een mooie omgeving te werken. Dat in combinatie met de Brabantse gezelligheid heeft me uiteindelijk overtuigd. Van alle bedrijven waar ik gesprekken had lopen had ik het beste gevoel bij Bechtle.

Wat trok je nog meer aan buiten de sfeer? 

Bij Bechtle krijg je veel kansen als je dat wilt. Als je ambitieus bent is hier veel mogelijk. Voor m’n dertigste wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen en de markt begrijpen. Ik ben mezelf aan het ontwikkelen op verschillende vlakken en Bechtle is daar het perfecte bedrijf voor. Je kunt jezelf op een brede manier ontwikkelen, omdat we veel in de breedte doen op het gebied van IT. Je vindt altijd raakvlakken met je eigen interesse waarop je kunt inhaken.

Hoe heb jij die mogelijkheden kunnen benutten?

Ik ben begonnen in het SMB (Small and Medium Businesses) team en zo doorgegroeid naar account manager Enterprise. Ik heb daarnaast aanvullende internationale rol gekregen.

Op het hoofdkantoor in Duitsland zit onze internationale Business Unit. Olaf Neven is voor Nederland international business manager. Hij is lid van het internationale team en werkt ook deels voor het hoofdkantoor van Bechtle. Zij werken vooral op strategisch niveau.


Omdat ik veel klanten heb die in meerdere landen actief zijn kwam de kans op mijn pad om op operationeel niveau het aanspreekpunt te zijn binnen het Enterprise team, en dan vooral aan de kant van de klant. Wil de klant weten wat onze internationale mogelijkheden zijn? Dan help ik ze daar mee. Ik stem met de Account Managers uit verschillende Europese landen af hoe we internationale zaken kunnen stroomlijnen.

Bij Bechtle kun je jezelf op een brede manier ontwikkelen, omdat we veel in de breedte doen op het gebied van IT.


Hoe ziet je werkdag als account manager eruit? 

Ik woon in Uden, dus ik moet wat creatief zijn met mijn tijd. Mijn werkdag begint of eindigt meestal in de sportschool in Eindhoven om files te vermijden. Via Bechtle krijgen we korting op een fitnessabonnement bij Basic Fit. Ik heb nu twee abonnementen: een bij mijn sportschool in Uden en eentje bij de Basic Fit in Eindhoven. Win-win dus: ik kan in één stuk naar huis rijden en ik heb al lekker gesport.

’s Morgens beginnen we de dag op kantoor met een kop koffie en een praatje. Daarna neem ik mijn dagplanning door. Dagen vliegen voorbij bij Bechtle! Dat is positief, maar goed plannen is wel nodig. De IT-business gaat hard op het moment en dat merk ik vaak wel aan m’n agenda. Een groot deel van mijn dag breng ik bellend door: ik regel het liefst alles via de telefoon. Dat is persoonlijker dan mailtjes sturen. Het allerliefste zit ik op locatie bij de klant, maar dat laat mijn planning helaas niet altijd toe. Ik probeer minstens eens per week bij een klant op locatie te werken. Zo bouw je een betere relatie op.

Hoe onderhoud je verder je klantrelaties? 

Klanten nemen contact met me op voor projecten van verschillende omvang. Het kan variëren van het opzetten van een groot datacenter tot een USB-kabel leveren. Als ik een klant al lang niet heb gesproken en ik zie een nieuwe order binnenkomen via Sales Support, neem ik zelf vaak even de telefoon op en bel de klant zelf. Je hebt dan meteen een reden om te bellen, een voet tussen de deur. De klant staat dan veel meer open om even een praatje te maken dan wanneer je zonder reden belt. Voor mij is het ook een laagdrempelige manier om het contact te onderhouden op drukke dagen.

Wat zou je aan toekomstige collega’s willen meegeven? 

Ik kende Bechtle nog niet goed toen ik op gesprek kwam. Voor mij was het echt een soort ontdekking. Ik zit hier nu drie jaar en ik ben enorm gegroeid, zelfs naar een andere functie én ik heb een internationale rol. Er liggen nog andere mooie uitdagingen in het verschiet. Je loopt weinig risico, want Bechtle groeit gigantisch snel. Dat geeft ook weer extra mogelijkheden om jezelf in andere functies te ontwikkelen. Bechtle is een mooi bedrijf: een multinational waar je toch het Brabantse, familiaire gevoel ervaart. Dat is super leuk. Grijp de kansen die je hier krijgt!