Iris Cauwels

Bij Bechtle heb ik me kunnen ontwikkelen

In 2014 begon het avontuur bij Bechtle voor Iris Cauwels. Uitbellen om nieuwe klanten te werven bleek haar goed af te gaan. Zo goed zelfs, dat ze al snel doorgroeide naar account manager Small/Medium Business (SMB) en later naar account manager Enterprise. Sinds januari 2018 is Iris teamleidter Enterprise. Haar geheim? Jezelf zijn!

Je bent in een aantal jaar doorgegroeid van account manager naar teamleider Enterprise. Hoe heb je dat gerealiseerd? 

Bechtle is mijn eerste werkgever. In het begin van je carrière ben je nog aan het zoeken naar wat bij je past. Bij Bechtle kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind, welke afdeling bij me past en met wat voor soort klanten ik graag samenwerk. Ik vond relatiebeheer altijd al erg interessant, maar later kwam ik erachter dat ik ook relaties binnen een organisatie boeiend vind.

Toen ik dat aangaf bij mijn teamleider kreeg ik de mogelijkheid om het nieuwe business team te coachen. Zo kwam ik voor de eerste keer in aanraking met people management. Super interessant om samen met mensen te kijken hoe ze nóg beter kunnen presteren en functioneren als ze op de juiste plaats zitten in het bedrijf. Dan zie hoe waardevol goede coaching is. Zo ben ik eigenlijk een beetje in mijn huidige functie ‘gerold’.

Je bent een Zeeuwse, maar voelt je inmiddels een echte Brabander, waar merk je dat aan?

Brabant voelt als een warm bad, een hoop gezelligheid. En dat is bij Bechtle niet anders. Die informele sfeer en gezelligheid op de werkvloer. Ik voel me hier thuis!

Die informele sfeer en gezelligheid op de werkvloer. Ik voel me hier thuis!


Heb je als teamleidster zelf nog veel contacten met klanten? Mis je dat contact? 

Op dit moment heb ik nog twee grote internationale klanten, dus gelukkig heb ik dat contact nog wel een beetje. Ik vind het belangrijk dat je feeling blijft houden met je business om goed leiding te kunnen geven. De markt is zo dynamisch en verandert continu, je moet op de hoogte blijven van wat er speelt.


Toen ik account manager was vond ik het heerlijk om klanten binnen te halen. De klanten van toen zijn nu vaak nog steeds trouw aan Bechtle. Ik vind het heel gaaf als ik orders voorbij zie komen bij mijn team van een klant die ik destijds heb binnengehaald! Dat geeft me een goed gevoel.

Wat maakt Bechtle voor jou een fijne werkgever?

Bij Bechtle heb ik mijn salesvaardigheden en kennis van IT kunnen ontwikkelen. En ik vind de bedrijfscultuur prettig. Je kunt naar iedereen toestappen als je een vraag hebt. De balans tussen hard werken en lol is goed. We zijn geïnteresseerd in elkaar en delen successen. Zo blijf je op de hoogte van wat de ander doet. En daar leer je weer van.

Hoe zie je de toekomst bij Bechtle? 

Bij Bechtle liggen nog veel kansen, het bedrijf is nog in volle transitie. Er ontstaan heel veel nieuwe functies. Ik ben er van overtuigd dat iedereen die wil kan meegroeien met het bedrijf. In welke functie ik over een paar jaar zit durf ik niet te zeggen. Ik ben ambitieus, maar ik heb in mijn huidige functie ook nog genoeg te leren. Ik ben erg dankbaar dat ik op deze leeftijd al zo’n functie mag uitvoeren.

Wat zou je als tip meegeven aan nieuwe medewerkers?

Kruip uit je schulp! Blijf niet achter je bureau zitten, maar trek erop uit. We zijn inmiddels een groot bedrijf, dus ik denk dat het belangrijk is dat je alle afdelingen goed leert kennen. Het behouden van een goede band met al je collega’s is essentieel, niet alleen binnen je eigen team. Heb je iemand nodig? Stuur dan geen mailtje, maar loop eens een keer naar zijn of haar bureau toe. Zo zul je zien dat je het bedrijf sneller leert kennen en dat collega’s je sneller weten te vinden. En last but not least: blijf jezelf!