Tom Pauly

Tijdens mijn stage onderzoek ik hoe klanten Bechtle zien en wat voor hen onze toegevoegde waarde is


Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Bechtle? Tom Pauly is sinds september stagiair op de Marketing afdeling van Bechtle. In dit interview vertelt hij over zijn stageopdracht en zijn ervaringen tot nu toe.


Je studeert Commerciële Economie. Waarom heb je voor deze studie gekozen?  

Ik heb eerst VWO gedaan, daarna ben ik begonnen aan een studie Bedrijfseconomie op de universiteit. Dat was toch niet helemaal mijn ding, daarom ben ik naar een studieloopbaanbegeleider gestapt. Ik hou van samenwerken, met mensen werken. Daarnaast vind ik een combinatie van marketing en sales interessant. Daardoor kwam Commerciële Economie al snel naar voren in de gesprekken met de studieloopbaanbegeleider. Tot nu bevalt het me heel goed! Ik zit nu in mijn derde jaar, Bechtle is dus niet mijn laatste stageplek. Volgend jaar heb ik nog een afstudeerstage. 

 
Hoe ben je bij Bechtle terechtgekomen?

Via de zus van een Bechtle collega, die werkte in de broodjeszaak waar ik altijd kom. We zijn met elkaar aan de praat geraakt en ze gaf aan dat ze een heel leuk bedrijf kende waar ik misschien wel stage kon lopen. Ik heb toen het nummer van die Bechtle collega gekregen en hem uitgehoord over wat voor soort bedrijf Bechtle is. Mijn ouders zitten allebei in de IT-sector, vandaar dat Bechtle me sowieso wel aansprak, ik had wel feeling met de branche.

Kende je Bechtle al? Wat was je eerste indruk? 

Ik kende Bechtle zelf nog niet, mijn ouders wel. Ze gaven aan dat Bechtle een grote club is met veel mogelijkheden. Na de gesprekken met Rik van Recruitment had ik ook meteen een goed gevoel bij Bechtle. Ook Ellen, mijn Marketing collega die me helpt bij het onderzoek dat ik ga doen, heeft me goed opgevangen en veel uitleg gegeven over het reilen en zeilen bij Bechtle.  


Hoe heb je jouw opstart ervaren?

Ik ben opgestart in de corona tijd, maar gelukkig niet middenin de lockdown. Er waren wel een aantal mensen op kantoor, dus dat was heel fijn. Samen met de nieuwe medewerkers die tegelijk met me zijn opgestart, heb ik wel uitgebreide introductiedagen gehad. Met de nodige afstand uiteraard. Zo heb ik alle afdelingen leren kennen. De eerste dagen komt er heel wat info op je af. Je krijgt presentaties over de verschillende takken in de IT-sector en je leert wat welke afdeling doet. Aan het einde van de dag was ik gezond moe. (Lacht) 

 
Kun je wat meer vertellen over je stageopdracht bij Bechtle? 

Samen met Ellen, de branding specialist binnen Bechtle, ga ik SMB (Small Medium Businesses) en Healthcare klanten bevragen. De accountmanagers van die afdelingen bellen klanten op om te achterhalen of zij Bechtle zien als ‘trusted IT partner in a hybrid world’, onze positionering. Vervolgens ga ik enkele klanten opbellen voor een diepte-interview. Dit zullen er tien zijn per afdeling (twintig in het totaal), totdat de vragen verzadigd zijn en er dus geen nieuwe antwoorden meer naar boven komen. November wordt interviewmaand. Sales introduceert mijn belletje dus alvast, zodat ze weten dat ze een interview mogen verwachten. De resultaten koppel ik daarna weer terug naar sales, zodat zij op de hoogte zijn van wat klanten hebben verteld.

Bij Bechtle staan mensen écht voor je klaar


Waarom zou je mensen aanraden om stage bij Bechtle te lopen? 

De manier waarop ik ontvangen ben en de begeleiding springen er voor mij uit. Zeker wanneer ik dit vergelijk met medestudenten die hun stagebegeleider bijvoorbeeld nooit zien. Bij Bechtle staan mensen écht voor je klaar om je te helpen als dat nodig is. Het Marketing team is ook vrij groot, dus er is altijd wel iemand die je met een vraag kan bijstaan.


Hoe zie je de toekomst, wat wil je ‘later’ gaan doen?

Moeilijke vraag! Dat weet ik nog niet. Ik heb geen idee of ik hierna nog wil verder studeren, of juist wil gaan werken. Ik twijfel ook nog tussen sales en marketing… Dat laat ik nog even open.